Izolatii Mansarde
Izolatii Mansarde
Cel mai inalt punct al unei locuinte, mansarda, ofera un acces facil aerului de afara in interactionarea cu aerul din interiorul locuintei. In acest sens, izolarea mansardei este un must in economisirea de energie din casa si pentru reducerea costurilor la intretinere. Fie ca este vorba despre o locuinta a carei incalzire este pe baza de ardere de lemne, fie ca este vorba despre o locuinta ce dispune de incalzire moderna cu centrala termica si calorifere, o casa trebuie sa fie izolata adecvat.
Diverse materiale izolante pentru locuinta
Aerul cald are tendinta de a se muta in zonele mai reci ale unei incaperi. Mansarda sau podul este locul in care au loc schimburile de aer din interior si din exterior. In absenta unui sistem de izolatii potrivit, aerul cald este absorbit in afara casei intr-un climat mai rece, in timp ce aerul rece ii ia locul in interiorul locuintei, racind-o. Acest schimb de caldura poate ingreuna procesele de incalzire ale centralei termice si in schimb duce la pierderea foarte mare a energiei electrice. O solutie ingenioasa la aceasta problema este izolarea podului casei. De obicei, acesta este locul cel mai indepartat de sistemul de incalzire al aerului din intreaga zona de locuit. Astfel ca, prin izolarea mansardei cu vata minerala, se pot tine sub control temperaturile extreme de aici si intreaga atmosfera a casei va deveni una mai calda si mai primitoare.
Fibra de sticla pentru umplere este cel mai ieftin material izolant si de asemenea si cel mai obisnuit produs folosit in protejarea locuintelor. Insa, nu toata lumea se bazeaza pe acesta. In schimb, se poate folosi celuloza sau vata minerala. Celuloza este cea mai prietenoasa cu mediul, o solutie ce asigura o izolare termica si acustica foarte buna. Rolele de izolatii sunt putin mai scumpe decat materialele sub forma vrac si pot fi regasite in fibra de sticla, vata minerala si celuloza. Insa, cum stim cu totii, ceea ce este mai scump este si mai bun, asadar ar trebui sa luam in considerare si factorul pret.
Trasaturi ale materialelor izolante si instalarea acestora
Capacitatea unui material izolant de a rezista fluxului de caldura este un alt factor care influenteaza alegerea celui mai bun material de izolat mansarda. Cu cat este mai mare valoarea produsului de a rezista la caldura, cu atat mai eficienta va fi izolarea spatiului in cauza. Dupa cum se poate observa, costurile materialelor izolante cresc o data cu valorile mai sus mentionate. Podurile, la fel ca si incaperile cu tavan inalt, necesita o capacitate mai mare a rezistentei la caldura, fata de alte tipuri de spatii de izolat.
Si totusi, folosirea si montarea materialelor izolante potrivite in umplerea spatiilor tavanului, ale acoperisului sau peretilor unei mansarde, pot fi efectuate doar cu ajutorul unor profesionisti in acest domeniu. Un sfat foarte bun inainte de procesul de izolare al unei locuinte este acela de a verifica complet casa. Trebuie vazut daca exista scurgeri din acoperis sau alte puncte majore de intrare ale aerului, pentru ca altfel eforturile de izolare a podului vor fi in zadar.
Pentru o treaba efectuata in mod profesionist, aceasta sarcina, de izolare a locuintei trebuie pusa in mainile celei mai pricepute echipe de constructori si instalatori in constructii civile.